Nu ikväll så har jag dels bakat bonusbarnens favoritbröd dinkelbullar samt så har jag experimenterat med sockerfria blåbärsbovetemuffins.
Bovetemuffinsarna har jag gjort enligt följande:
3 dl bovetemjöl
2 msk kanel
2 msk bikarbonat
1 msk kardemumma
2 ägg vispat
100 g smör smält
en skvätt agavesirap
1 banan mixad
3 dadlar mixad
1 dl blåbär hela
Blandade allt och gräddade i 200 grader ca 10 minuter. De smakar helt OK men är inte så söta 🙂 perfekt!
Dinkelbullarna härstammar från ett grahamsbrödsrecept men är omgjort till dinkel. Jag är uppväxt med det brödet till frukost när jag var liten och nu älskar mina bonusar det. Kul.
50g jäst
100g smör
7,5 dl vatten
1 msk salt
Lite kummin
19 dl dinkelmjöl (varav 3 dl fullkorn och 16 dl siktat blanda gärna efter behag)
1 ägg vispat att pensla på
Smält smör och blanda med vatten till 37 grader. Smula jäst i en bunke med salt över. Häll på degspadet och ha på kummin. Blanda i mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen ordentligt.
Jäs först 30-40 min övertäckt och arbeta igen och dela upp till små bullar, jäs igen 30 min.
Gräddas 12-14 minuter i 200 grader.